Essilor aanwezig op ‘We are Mobility’, een nieuw evenement dat plaatsvindt tijdens het Autosalon.

Essilor aanwezig op ‘We are Mobility’, een nieuw evenement dat plaatsvindt tijdens het Autosalon.

Van 18 tot en met 21 januari is Essilor aanwezig op ‘We are Mobility’. Dit nieuwe evenement staat helemaal in het teken van mobiliteit en wordt georganiseerd door FEBIAC tijdens het Autosalon in Paleis 10 van Brussels Expo. Omdat een goed zicht essentieel is voor een veilige mobiliteit ontdekken weggebruikers er nieuwe oplossingen om hun zicht te verbeteren én een pak extra mobiliteitstips.

Slecht zicht, een risicofactor voor ongevallen

Essilor ontwerpt en commercialiseert een uitgebreid gamma aan glazen die elke dag beschermen, corrigeren en risico’s voor de visuele gezondheid voorkomen. In het kader van haar missie “het zicht verbeteren om het leven te verbeteren”, sensibiliseert Essilor consumenten over het belang van goed zicht bij het weggebruik, en over de bestaande problemen. Maar liefst 1 bestuurder op 5 begeeft zich bijvoorbeeld op de weg met een slecht zicht. De oorzaak van dat slechte zicht is een slechte correctie of zelfs een volledig ontbreken van correctie. Dat is opvallend, want maar liefst 80 procent van de visuele handicaps kan worden vermeden of verholpen. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie wijst een slecht zicht aan als één van de grootste risico’s voor ongevallen op de weg.

In samenwerking met de scholen voor optiek IORT en ODISEE stelt Essilor op haar stand tijdens de vier dagen van #WAM een gratis zichttest ter beschikking van de bezoekers. Men ontdekt er meteen ook hoe zichtproblemen kunnen worden opgelost en de dagdagelijkse levenskwaliteit kan worden verhoogd. Indien nodig worden bezoekers doorverwezen naar een optisch specialist.

Essilor en de FIA sensibiliseren samen het publiek

Essilor is partner van de FIA – Fédération Internationale de l’Automobile. Aan de basis hiervan ligt een gedeeld engagement: eindgebruikers bewustmaken van het belang van een goed zicht. Goed kunnen zien is van fundamenteel belang voor ieders veiligheid. Daarom lanceert de FIA in het kader van haar campagne 3500 Lives – die het aantal doden en gewonden op de weg wil verminderen – een nieuwe gouden regel voor veiligheid op de weg: ‘Laat uw zicht regelmatig controleren’.

Om in elke situatie goed te kunnen zien, raden Essilor en FIA eveneens aan om de ogen te beschermen tegen verblinding door een zonnebril te dragen tijdens het rijden.

Met dit partnerschap combineren Essilor en de FIA twee objectieven met een gedeelde ambitie: over de hele wereld een veiligere mobiliteit garanderen dankzij het verbeteren van ieders zicht.

Praktische info

Bezoek Essilor op ‘We are Mobility’ dat plaatsvindt tijdens het Autosalon  

Wanneer? Van 18 tot 21 januari

Waar? Brussels Expo – Paleis 10 – Stand 08

Over Essilor

Essilor is wereldwijde leider in oogheelkundige optiek. De groep heeft een uitgebreid gamma van brillen die het zicht verbeteren en beschermen en neemt het proces van ontwerp tot productie op zich. Essilor heeft als missie het zicht te verbeteren om de levensstandaard te verhogen. De groep spendeert zo’n 200 miljoen euro per jaar aan research en innovatie om altijd kwaliteitsvolle Essilor-producten te kunnen voorstellen. Daarnaast ontwikkelt en commercialiseert Essilor apparatuur, instrumenten en services voor optiekprofessionals. Essilor behaalde in 2015 een netto omzet van meer dan 6,7 miljard euro en heeft 61.000 werknemers. De groep verkoopt haar producten in een honderdtal landen, heeft 32 fabrieken en 490 voorschriftlaboratoria en centra waar de brillen gemonteerd en op maat gemaakt worden. Wereldwijd heeft de groep vijf research- en onderzoekscentra. 

De hoofdzetel van Essilor International bevindt zich in Parijs. In de Benelux heeft Essilor vestigingen in Brussel, Zevenaar en Reeuwijk. Een groot deel van de geavanceerde glazen voor de Benelux-markt wordt op voorschrift vervaardigd in Zevenaar. Dankzij het vernuftige en bijna volledig geautomatiseerde productieproces worden brillenglazen van het merk Varilux® digitaal op maat geproduceerd, getint en behandeld met een coating van het merk Crizal®. Andere grote merken van Essilor zijn Transitions®, Eyezen™, Xperio®, Optifog®