Een nieuw revolutionair toestel om het dagelijkse leven van blinden of personen met een visuele handicap gemakkelijker te maken

Vandaag lijden wereldwijd 300 miljoen mensen aan blindheid of een visuele handicap. De innovatieve technologie van OrCam MyEye kan hen helpen om een zelfstandiger leven te leiden.  

Een revolutionair toestel voor een zelfstandiger leven

Na jarenlange investeringen in de ontwikkeling van geavanceerde technologie voor kunstmatig zicht, waait er momenteel een revolutionaire wind door de markt. De gloednieuwe OrCam MyEye, geproduceerd door Orcam Technologies en in België in de handel gebracht door ESSILOR, is een intuïtief en discreet toestel dat is uitgerust met een camera. Het toestel is ontworpen om slechtzienden te helpen. Met een intelligente camera, die onopvallend op de pootjes van elke bril past, kan de gebruiker teksten lezen, producten aanwijzen of personen herkennen. Een luidspreker bij het oor van de gebruiker geeft de nodige informatie door. Dit baanbrekende toestel kan overal en in alle situaties worden gebruikt, zowel binnen als buiten. Het is het enige toestel dat gebruikmaakt van draagbare realtime beeldherkenningtechnologie, zonder dat daarvoor een smartphone of wifiverbinding nodig is.

Gebruiksvriendelijk

U hoeft alleen maar met uw vinger te wijzen! OrCam MyEye reageert op eenvoudige gebaren en is zo gemakkelijk en intuïtief te gebruiken. "De intuïtieve functie "aanwijzen/spreken" van de OrCam MyEye zorgt ervoor dat iedereen snel met het toestel kan werken", aldus Nicolas.

MyEye is het enige toestel dat in werking treedt zodra u met uw vinger wijst.

  • Lezen

Het toestel kan in realtime allerlei soorten gedrukte teksten lezen: boeken, kranten, menukaarten, borden en affiches, maar ook verpakkingen of tekst op een computerscherm of mobiele telefoon.

"Wanneer ik met mijn vriendin op restaurant ga en mijn Orcam MyEye bij me heb, kunnen we mijn handicap vergeten omdat ik het menu zelf kan lezen", vertelt Martine.​

  • Gezichtsherkenning

MyEye slaat gezichten op in het geheugen. Wanneer het gezicht in het gezichtsveld van de camera komt, wordt het automatisch herkend. Het toestel kan tot 100 gezichten in zijn geheugen bewaren. Dankzij de  gezichtsherkenningsfunctie van OrCam MyEye  worden heel wat vervelende situaties vermeden en sociale interacties vergemakkelijkt.

  • Productherkenning

OrCam MyEye kan ook producten herkennen. Net als bij de gezichtsherkenning kunnen producten uit het dagelijkse leven in het MyEye-systeem worden bewaard. 

 

Verkrijgbaar in België

Essilor lanceert MyEye vanaf oktober op de Belgische markt. Het product zal verkrijgbaar zijn via het netwerk van opticiens die het merk Essilor verdelen. Personen met een visuele handicap kunnen voor bijkomende informatie ook terecht bij Koba Vision of Ergra Engelen. 

 

Contacteer ons
David Dieltjens Marketing Manager Belux, Essilor
Marine Hiclet Project Manager , Two cents
David Dieltjens Marketing Manager Belux, Essilor
Marine Hiclet Project Manager , Two cents
Over Essilor

Essilor is wereldwijde leider in oogheelkundige optiek. De groep heeft een uitgebreid gamma van brillen die het zicht verbeteren en beschermen en neemt het proces van ontwerp tot productie op zich. Essilor heeft als missie het zicht te verbeteren om de levensstandaard te verhogen. De groep spendeert zo’n 200 miljoen euro per jaar aan research en innovatie om altijd kwaliteitsvolle Essilor-producten te kunnen voorstellen. Daarnaast ontwikkelt en commercialiseert Essilor apparatuur, instrumenten en services voor optiekprofessionals. Essilor behaalde in 2015 een netto omzet van meer dan 6,7 miljard euro en heeft 61.000 werknemers. De groep verkoopt haar producten in een honderdtal landen, heeft 32 fabrieken en 490 voorschriftlaboratoria en centra waar de brillen gemonteerd en op maat gemaakt worden. Wereldwijd heeft de groep vijf research- en onderzoekscentra. 

De hoofdzetel van Essilor International bevindt zich in Parijs. In de Benelux heeft Essilor vestigingen in Brussel, Zevenaar en Reeuwijk. Een groot deel van de geavanceerde glazen voor de Benelux-markt wordt op voorschrift vervaardigd in Zevenaar. Dankzij het vernuftige en bijna volledig geautomatiseerde productieproces worden brillenglazen van het merk Varilux® digitaal op maat geproduceerd, getint en behandeld met een coating van het merk Crizal®. Andere grote merken van Essilor zijn Transitions®, Eyezen™, Xperio®, Optifog®